Image

Nytt affärscentrum och skola planeras i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Den nya tvärspårvägen till Helenelunds station i Sollentuna ger förutsättningar att bygga ett nytt affärscentrum i kilen mellan järnvägen och E4.
Publicerad den 15 April 2013

Kommunstyrelsen har beslutat att påbörja en detaljplan för området.

- Planerna på ett nytt affärscentrum ger också möjligheter att utveckla den befintliga centrumbyggnaden. Eriksbergsskolan behöver en ny placering och verksamheten kan rymmas där och det finns även plats för en skolgård, säger Douglas Lithborn (M), kommunstyrelsens ordförande.

Centrumbyggnaden, som ägs av Sollentunahem har en yta på 5000 kvadratmeter vilket täcker skolans behov. Med en ändring av detaljplanen, som kan innebära tillbyggnader, kan skolverksamhet och affärsverksamhet under en övergångsperiod få rymmas under samma tak.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige