Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa tecknar hyresavtal med kinesisk aktör

Uthyrning Nyfosa har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Shenzhen Senior Technology Material som storsatsar i Sverige med produktionsanläggning inom batteriindustrin. Bolaget hyr initialt 13 900 kvadratmeter i en av Nyfosas industrifastigheter i Eskilstuna med avsikt att utöka produktionsytan till totalt cirka 70 000 kvadratmeter. Den moderna industrianläggningen blir en av Europas största fabriker för separatorfilm för litiumbatterier.
Publicerad den 26 Mars 2021
Annons
Image

Shenzhen Senior Technology Material – en av världens största leverantörer av separatorfilm för litiumbatterier – tecknar ett tolvårigt hyresavtal för fastigheten Grönsta 2:52 i industriområdet Svista i Eskilstuna för etablering av en produktionsanläggning och europeiskt huvudkontor. Planen är att utveckla ytterligare produktionsyta på befintlig fastighet samt intilliggande kommunal mark som Nyfosa kommer att förvärva enligt överenskommelse med Eskilstuna kommun. Totalt beräknas anläggningen, när den är färdigställd 2025, uppgå till cirka 70 000 kvadratmeter och skapa förutsättningar för mellan 500–600 nya arbetstillfällen. Hyresavtalet gäller från den 1 mars 2021.

Nyfosa har aktivt deltagit i samtalen med Senior och Eskilstuna kommun om etableringen i Sverige, företagets första investering i en europeisk produktionslinje. Etableringen i Eskilstuna planeras ske i tre etapper. I en första fas hyr Senior Nyfosas befintliga fastighet i Svista industriområde, varefter produktionsanläggningen byggs ut i två ytterligare faser fram till och med 2025. Seniors produktionsanläggning kommer att förse bland annat Northvolt med separatorfilm till deras nybyggda gigafabrik i Skellefteå. Med hållbara tågtransporter via Eskilstuna Kombiterminal kommer både råvaror och färdiga produkter att transporteras till och från Eskilstuna.
–Vi är mycket glada över att få utveckla Seniors moderna produktionsanläggning i Eskilstuna. Det är positivt att denna framtidssatsning i den expansiva batteriindustrin sker i Sverige och att Nyfosa kan bidra till detta i ett långsiktigt samarbete, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY