Image

Nya regler kring energideklarationer

Energi/miljö Regeringen inför nya regler vid energideklarationer – alla som arbetar med energideklarationer ska ha särskild kompetens. Kravet på ackreditering avskaffas och nya regler införs om att samtliga personer som arbetar med energideklarationer ska vara certifierade.
Publicerad den 15 Oktober 2013

För att certifieras måste personen uppfylla vissa kunskapskrav, ha en viss grundutbildning och erfarenhet samt bedömas som lämplig. Certifieringen utförs av särskilda certifieringsorgan.

Reglerna träder i kraft den 1 januari 2014, med en omställningsperiod på sex månader, till och med juni 2014.

Fastighetsägarna Sveriges miljöchef Yogesh Kumar är positiv till förslaget.

– Vi anser att det är en bra utveckling. Det ska inte behövas både livrem och hängslen när det gäller energideklarationerna, säger Yogesh Kumar.

– Fastighetsägarna har arbetat för den här utvecklingen både i våra remissvar och i våra kontakter med departementet. Systemet blir därmed likt för sakkunniga inom andra områden som till exempel för obligatorisk ventilationskontroll och kontrollansvarig enligt plan- och bygglagen. Förhoppningsvis leder dagens beslut till en ökad konkurrens inom området då fler kommer skaffar behörighet för energideklarationer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige