Image

Ny vd i Allokton

KARRIÄR Anders Wehtje har utsetts till verkställande direktör och koncernchef i Allokton AB. Han efterträder Samuel Boström i samband med årsstämman i juni.
Publicerad den 26 Maj 2009

Anders Wehtje kommer närmast från tjänsten som vice vd och CFO för Volito AB där han varit anställd från 2003. Volito är ett investmentbolag fokuserat på fastigheter, flygleasing samt finansiering.

Han har tidigare bland annat varit CFO för Svenska McDonald´s och UPS i Norden. Anders Wehtje har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Styrelsens ordförande Niels Sørensen:

- Det är av stort värde för Allokton att ha lyckats rekrytera Anders Wehtje som ny vd. Anders kommer till Allokton med en både bred och djup erfarenhet inom finans- och fastighetsområdet, en bakgrund som är mycket väl anpassad för bolagets framtida utmaningar. Under tiden fram till den formella övergången kommer Anders Wehtje, Samuel Boström och jag att arbeta tillsammans för att säkerställa ett framgångsrikt överlämnande till vår nye vd.

- I min egenskap som styrelsens ordförande vill jag redan nu ta tillfället i akt att tacka Samuel Boström för hans insatser i det förbättrings- och utvecklingsarbete som genomförts i Allokton under det gångna året.

Samuel Boström avslutar sitt tillförordnande som verkställande direktör i samband med kommande årsstämma och återgår till tjänsten som verkställande direktör för CenterPlan Bovista i Malmö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige