Image

Ny vd för Berg C.F. Møller Architects

Karriär Mårten Leringe tillträdde i går som ny vd för Berg C.F. Møller Architects.
Publicerad den 2 Oktober 2012
Mårten Leringe. Bild: Berg C.F. Möller. Bild: Berg C.F. Möller
Mårten Leringe. Bild: Berg C.F. Möller.

Mårten Leringe tar över efter Janne Mattson, som har varit vd för Berg C.F. Møller Architects sedan 2007. Janne Mattsson fortsätter i företaget som Senior Advisor och kommer att stödja den nya ledningen med fokus på ackvisition och marknadsföring.

- Vi har positiva förväntningar på utvecklingen i Sverige. Mårten Leringe tar över ledningen av en verksamhet som har sett både tillväxt och utveckling under de senaste åren, och som idag positionerat sig som ett av de ledande arkitektkontoren i Stockholm. Denna starka plattform kommer vi att bygga vidare på, för att stärka kontorets position i hela Sverige. Med Mårten säkerställer vi att kontorets arkitektoniska profil och affärsstrategier kan leva vidare med förnyad styrka, säger Mads Mandrup, ansvarig delägare på C.F. Møller

Mårten Leringe har arbetat som projektledare för Berg C.F. Møller Architects i Stockholm sedan 2007. Senast har han arbetat med Värtaterminalen, den nya färjeterminalen för Sveriges fasta färjeförbindelser med Finland och Baltikum. En markant byggnation, som också kommer att bli ett nytt landmärke i stadsutvecklingen i Norra Djurgårdsstaden.

Mårten Leringe är utbildad vid Arkitekthögskolan i Stockholm, men har dessutom studerat vid Technische Universiteit Delft i Holland och på Arkitektskolen Aarhus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige