Image

Ny ordförande i Sunda Hus

Bolag Helene Wintzell blir ny ordförande i Sunda Hus i Linköping. Hon efterträder Margareta Josefsson.
Publicerad den 27 November 2012
Helene Wintzell. Bild: Sunda Hus. Bild: Sunda Hus
Helene Wintzell. Bild: Sunda Hus.

Wintzell har varit styrelseledamot sedan 2009.

Helene Wintzell är toxikolog och har lång erfarenhet inom miljö och ledarskap. Hon var grundare och vd för Kemi & Miljö, ett konsultföretag inom riskbedömning och miljöledarskap 1981- 2005. Hon är styrelseledamot i CESC, Centre for Sustainable Communications, KTH och styrelseordförande i HS2020/Energi, som driver framtidsfrågor i Hammarby Sjöstad. Helene är också en av ledarna bakom forskningsprojektet Mervärden av Gröna Fastigheter vid KTH.

- Jag ser fram emot att arbeta med Sunda Hus som i dag är en ledande aktör på området och som har en enorm utvecklingspotential, säger hon.

- I takt med att marknadens krav ökar på enkla verktyg för att uppfylla miljökrav kan Sunda Hus erbjuda attraktiva och praktiska lösningar för byggherrar och fastighetsägare. Det är intressant att se hur bygg- och fastighetsbranschen tar ett allt större ansvar för att undvika farliga ämnen i samband med byggnation, säger Helene Wintzell.

Efter klimatfrågan ser Helene att farliga ämnen som finns i produkter bland annat i byggvaror är vår nästa stora miljöfråga.

- Det finns stora möjligheter för byggherrar och fastighetsägare att arbeta mer aktivt med dessa frågor och en metod att påverka är att ställa krav i samband upphandlingar. Ytterligare en fördel med upphandling är att det bidrar till en sundare konkurrens.
Sunda Hus arbetar med miljö- och hälsovärdering av byggvaror. Företaget verkar inom bygg- och fastighetssektorn och tillhandahåller webbaserade produkter och kvalificerade konsulttjänster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige