Image

Ny ledning för EY i Sverige

Bolag Revisions- och rådgivningsföretaget EY får en ny ledning. Till ny vd i Sverige föreslås Jonas Svensson och den 14 september tillträdde Jesper Almström som Sverigechef.
Publicerad den 18 September 2017

Jonas Svensson har haft flera ledningspositioner inom EY och föreslås som ny vd i Sverige. Styrelsen utser ny vd i anslutning till kommande årsstämma i november. Jonas Svensson är partner och auktoriserad revisor och har arbetat på EY sedan 1994. Han är huvudansvarig för flera av EY:s större och noterade revisionskunder och har tidigare varit ordförande i branschorganisationen FAR och är medlem i FAR:s styrelse sedan 2013. Jonas Svensson kommer fortsätta att vara extern talesperson för EY:s svenska verksamhet.

Jesper Almström tillträdde som Sverigechef den 14 september. Han är partner och chef för Transaction Advisory Services i Norden och har arbetat på EY sedan 2001. Han har en bakgrund som revisor och har de senaste 20 åren fokuserat på M&A och Private Equity samt varit verksam i Norden och London. Jesper Almström har varit rådgivare till ledande europeiska Private Equity-fonder i en mängd olika transaktioner och är huvudansvarig för flera av EY:s större Private Equity-kunder.

Förändringen i ledningen är en konsekvens av EY:s satsning på finanssektorn. Nuvarande vd:n Jesper Nilsson får en ledande befattning i EY:s Financial Services Organisation och tidigare Sverigechefen Lars Weigl har tillträtt som chef för EY:s Financial Services i Norden.

Jesper Almström föreslås att väljas till styrelseledamot och styrelseordförande vid årsstämman den 15 november Jonas Svensson är ordförande fram till årsstämman och föreslås därefter kvarstå som ledamot i styrelsen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige