Image

Ny grundskola byggs i Elinelund

Bygg/Arkitektur En ny stadsdel växer fram i Elinelund, strax öster om Kalkbrottet i Malmö. På torsdagen beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för en ny grundskola och för ytterligare 106 bostäder i området.
Publicerad den 23 September 2016
Så här ska den nya skolan i Elinelund se ut. Bild: Liljewall arkitekter
Så här ska den nya skolan i Elinelund se ut.

Skolan blir en F–9-skola med plats för upp till 650 elever. Här ska också finnas fritidshem för årskurs 1–6 och en idrottshall. Skolan ska stå klar i juni 2019 för att kunna tas i bruk höstterminen samma år.

På torsdagen beviljades även bygglov för 106 nya bostäder. Strax norr om den nya skolan bygger Ikano fyra hus med bostadsrätter, främst mindre lägenheter. Inflyttning är beräknad till våren och sommaren 2018.

– Elinelund växer fram som ett grönt och barnvänligt område. Tack vare den förbättrade trafiksäkerheten på den nyligen ombyggda Annetorpsvägen har omgivningarna blivit betydligt tryggare för barnen. Det är viktigt inte minst när vi nu bygger en ny skola, det ska vara tryggt att ta sig till och från skolan, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– På gränsen mellan Hyllie och Limhamn växer Elinelund fram. Det är riktigt bra att det så här tidigt byggs en stor skola, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige