Image
Diös Sagagallerian får nya hyresgäster och låter gamla växa.
Diös Sagagallerian får nya hyresgäster och låter gamla växa. Bild: Diös

Ny butiker hos Diös i centrala Umeå

Uthyrning Hyresgästerna Sagolika Ting, Elon Ljud & Bild och Magazin du Nord öppnar nya butikslokaler i MVG-gallerian i Umeå. Samtidigt satsar spelbutiken Fantasia på en drygt tre gånger så stor lokal på Västra Esplanaden.
Publicerad den 2 Oktober 2024

Butikerna i MVG planerar för nyöppning lagom till julhandeln. Fantasia slår upp dörrarna på Västra Esplanaden i början på 2025.

– En större butik ger oss helt rätt förutsättningar att stärka vårt erbjudande med det våra kunder efterfrågat. Vår nya lokal har en egen entré från gatan, vilket innebär att vi kommer att kunna anordna event även kvällstid. Det här är ett naturligt nästa steg för Fantasia och vi ser med spänning och glädje fram emot invigningen i början på nästa år, säger Andreas Bäckström, ägare, Fantasia.

Sagolika Ting, Elon Ljud & Bild, Magazin du Nord och Fantasia finns i dagsläget etablerade i Sagagallerian. Diös har tidigare kommunicerat sin ambition om att stärka gallerian som mixfastighet i linje med Umeå kommuns fördjupade översiktsplan för ett förtätat centrum med dynamiskt innehåll.

– Dessa butikssatsningar är ett fint kvitto på att vi har en stadskärna med ett starkt handelssegment. Vi har haft en nära dialog med hyresgästerna för att, när timingen är rätt, kunna möjliggöra för dem att ta nästa steg – helt i linje med vår strategi om rätt hyresgäst på rätt plats. Vad som utgör rätt läge och sammanhang varierar utifrån verksamhetens specifika behov och preferenser. Detta öppnar också spännande dörrar för oss att fortsätta utveckla Sagagallerian, som vi ser kommer att stärka sin identitet som levande mixfastighet med en kombination av butiker, restauranger och kontor, säger Maria Kolterud, kommersiell förvaltare, Diös Umeå.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljhandeln svagt uppåt: "Överlag känns det positivt"

Handel Detaljhandeln visar en svag ökning under augusti månad jämfört med juli. Fastighetssverige har kollat med aktörer inom handel, både fysisk och digital, för att se om detta är något de märkt av – samt vilka trender de ser inom detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige