Image

Nu släpps Breeam-SE 2017

Energi/miljö Sweden Green Building Council släpper nu en ny version av manualen för Breeam-SE.
Publicerad den 19 Oktober 2017

Den nya manualversionen, Breeam-SE New Construction 2017, kommer ersätta den befintliga Breeam-SE 2013. Den nya manualen är baserad på den internationella Breeam-manualen från 2016, med anpassningar gjorda för svensk lagstiftning, förhållanden och standarder.

Den nya manualen går att använda för fler typer av byggnader än tidigare. Med Breeam-SE 2017 går det nu även att certifiera bland annat skolor, förskolor och bostäder. Om en byggnadstyp inte hanteras av manualen kommer det även i fortsättningen att gå att göra en Breeam-SE Bespoke-certifiering.

- Breeam-SE 2017 har varit efterlängtad av branschen och våra kunder. Det är positivt att manualen både är anpassad till fler byggnadstyper, och att Breeam-SE får ett ännu mer holistiskt perspektiv i och med de nya indikatorerna som ingår, säger Sabina Jonestrand, chef för Breeam på Sweden Green Building Council.

- Det är också roligt att det går att söka om egna innovationspoäng – det hoppas jag kan sporra branschen och premiera aktörer som är innovativa och ligger i framkant.

Den manual som nu släpps är på engelska. Det är denna version av manualen som är den gällande och har godkänts av BRE. En svensk översättning av manualen görs nu för att underlätta certifieringsarbetet. Den svenska versionen av manualen släpps den 16 december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige