Image

NP3: Överskottsgrad på 80 procent

Bolag NP3 når en överskottsgrad på 80 procent under Q3.
Publicerad den 3 November 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Intäkterna för kvartalet ökade till 106 miljoner kronor (68).

Driftöverskottet blev 85 miljoner kronor (54), vilket innebär en överskottsgrad på 80 procent.

Förvaltningsresultatet för kvartalet blev 62 miljoner kronor (34).

Resultat efter skatt för kvartalet uppgick till 66 miljoner kronor (39).

För niomånadersperioden är överskottsgraden 75 procent (79) och förvaltningsresultatet 152 miljoner kronor (67).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 52 miljoner kronor (35).

Marknadsvärdet på fastighetsportföljen uppgick till 4 179 miljoner kronor jämfört mot 3 333 vid årets ingång.

- NP3 har gjort ett mycket starkt tredje kvartal och siffrorna i denna delårsrapport talar verkligen för sig själva. Vårt mål är att för helåret nå en överskottsgrad om 75 procent vilket jag trodde skulle bli svårt att nå i år, men nu är vi där, kommenterar vd Andreas Nelvig.

- Att kunna visa en överskottsgrad om 80 procent för kvartalet och 75 procent för delåret gör mig stolt. Vi har ökat våra intäkter med cirka 80 procent mot föregående års period och redovisar ett förvaltningsresultat som ökat med drygt 125 procent. Det låga ränteläget påverkar naturligtvis men vår effektivitet i såväl fastighetsförvaltningen som de centrala funktionerna bidrar starkt.

- Ser man på kvartalet har intäkterna ökat med 56 procent och förvaltningsresultatet med 82 procent. Förvaltningsresultatet per aktie blir för kvartalet 1,24 kronor. Då vi har en stark kassa och beviljade lånelöften har vi en fortsatt förvärvskapacitet om cirka 1 miljard kronor i fastighetsvärde. Det återstår cirka 300 miljoner innan vi når det uppsatta målet att förvärva fastigheter för 1,3 miljarder under året. Tittar man historiskt på vår utveckling har vårt fastighetsvärde och vårt förvaltningsresultat tydligt följt varandra, därför ser jag stora möjligheter att öka vinsten per aktie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige