Image

Nordier: Paneuropeiska fonder siktar på Sverige

Sverige En undersökning från Nordier visar att utländska storfonder siktar på Sverige i skuggan av kriserna i södra Europa.
Publicerad den 29 December 2011

Nordier har frågat 16 aktörer som sitter på ett kapital motsvarande över 3 000 miljarder kronor om hur de ser på Sverige. Bara en aktör såg inte Sverige som en intressant marknad. Över hälften tyckte att Sverige har blivit mer intressant det senaste halvåret.

- Vi upplever en riktningsförändring där det rests stora paneuropeiska fonder, samtidigt som den statsfinansiella krisen har gjort Portugal, Spanien, Italien och flera andra länder till högriskområden. Sverige är dyrt jämfört med vissa andra marknader men här är man säker på att ha kvar pengarna, säger Nordiers vd Andreas Öberg Eneskjöld till Dagens Industri.

Han ser inte jätteaffärer framför sig från de här aktörerna.

- De flesta europeiska aktörer köper inte fastigheter med ett större värde än 500 miljoner kronor. Det har med likviditeten att göra. Det är mycket enklare att sälja hus för 400 miljoner kronor än för två miljarder kronor, säger Andreas Öberg Eneskjöld till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY