Image

Nordier: Paneuropeiska fonder siktar på Sverige

Sverige En undersökning från Nordier visar att utländska storfonder siktar på Sverige i skuggan av kriserna i södra Europa.
Publicerad den 29 December 2011

Nordier har frågat 16 aktörer som sitter på ett kapital motsvarande över 3 000 miljarder kronor om hur de ser på Sverige. Bara en aktör såg inte Sverige som en intressant marknad. Över hälften tyckte att Sverige har blivit mer intressant det senaste halvåret.

- Vi upplever en riktningsförändring där det rests stora paneuropeiska fonder, samtidigt som den statsfinansiella krisen har gjort Portugal, Spanien, Italien och flera andra länder till högriskområden. Sverige är dyrt jämfört med vissa andra marknader men här är man säker på att ha kvar pengarna, säger Nordiers vd Andreas Öberg Eneskjöld till Dagens Industri.

Han ser inte jätteaffärer framför sig från de här aktörerna.

- De flesta europeiska aktörer köper inte fastigheter med ett större värde än 500 miljoner kronor. Det har med likviditeten att göra. Det är mycket enklare att sälja hus för 400 miljoner kronor än för två miljarder kronor, säger Andreas Öberg Eneskjöld till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige