Image

Nordens första Breeam-klassade logistikanläggning

MILJÖ NCC Property Developments nya logistikanläggning i Rosersberg blir den första logistikanläggningen i Norden som klassas enligt miljöklassificeringssystemet BREEAM. Enligt den bedömning som är utförd kommer byggnaden att uppnå betyget Very Good. Anläggningen omfattar 7 200 kvadratmeter lager och kontor, hyresgäst är läkemedels- och medicinteknikföretaget Baxter.
Publicerad den 17 November 2009

– Det blir flera fördelar för miljön att vi använder Breeam vid bygget av Baxters logistik-anläggning i Rosersberg. Dessutom blir totalekonomin bättre eftersom vi kan sänka både driftskostnaderna och minska miljöpåverkan, säger miljöchefen Jonny Hellman på NCC Propert Development.

Att NCC använder Breeam innebär att arbetet för miljön finns med under hela produktions-processen och gynnar miljön under byggnadens livstid. Ett stort antal kriterier tas med i bedömningen. Exempelvis kommer logistikanläggningen i Rosersberg ha lägre vatten- och energiförbrukning, effektivare logistiklösningar och högre krav på återvinning än normen.

– Baxters nya nordiska lager- och logistikcentra i Rosersberg gör att vi minskar vår miljöpåverkan. Ett av våra globala miljömål är att minska energikonsumtionen med totalt 30 procent till år 2015. Och inte minst får vi en ännu effektivare logistik med förbättrad service till våra kunder inom vården i hela Norden, säger Robert Ström, vd på Baxter Medical AB i Sverige och Nordenchef.

NCCs ambition är att vara ledande fastighetsutvecklare på miljöområdet och ser Breeam som ett viktigt verktyg för att uppnå det. Breeam är det mest använda klassificerings-systemet i världen. Över 110 000 byggnader har redan klassificerats. Utvecklingen pågår dessutom med att ta fram nationella anpassningar av systemet i ett flertal europeiska länder.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige