Image

Niras får stort uppdrag i Helsingfors

AFFäRER Niras har fått uppdraget att förnya och bygga om köpcentrumet Forum i centrala Helsingfors.
Publicerad den 30 Juli 2010

I dag har centret cirka 30 700 kvadratmeter butiksyta och cirka 14 miljoner besökare årligen och bland de högsta omsättningarna av Helsingfors köpcentrum.
Här ska nu skapas plats för fler butiker och butikslägen. När projektet är färdigställt kommer Forum att inrymma 160 butiker i fem handelsplan med en framtida besöksmängd beräknad till cirka 18 miljoner.

- Vi är mycket stolta över detta prestigeuppdrag samtidigt som det är en tydlig bekräftelse på att vår satsning inom ”Handel, centrum och städer” med ett starkt skandinaviskt konsultteam ligger rätt i tiden, säger Jan Leife, vd för Niras.

Niras har tagit fram kommersiellt koncept, butiksmix samt förnyad layout och ansvarar för kommersiell projektledning och design samt nyuthyrning och för att ta in nya butikskoncept på den finska marknaden. Forum utökas med 8 000 kvadratmeter butiksyta, nytt restaurangkluster på översta plan, en förbättrad funktionell layout ger bättre interna kundflöden, ett garageplan konverteras till butiksyta och en koppling till en framtida möjlig ny underjordisk pendeltågsstation skapas. Första skedet invigs 2013, ett år senare skall allt vara färdigt.

- Förnyelsen kommer att stärka Forums position som Helsingfors mest attraktiva handels- och mötesplats, säger köpcentrumchef Lars Eklundh.

- Detta är ett av flera intressanta samarbetsprojekt med vårt Helsingforskontor. Våra blandade kompetenser och erfarenheter skapar mycket goda förutsättningar för projektet och för uthyrningen. Vi kan konstatera att intresset redan är mycket stort, säger Daniel Ventura, uthyrningsansvarig på Niras i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige