Image

Newsec: Intensiv transaktionshöst att vänta

Transaktioner Årets första halvår handlades det fastigheter för 65-70 miljarder kronor. Det är den högsta nivån sedan rekordåren före finanskrisen 2008. Och på Newsec ser man ett fortsatt stort intresse framöver. - Vi tror på en väldigt hög transaktionsaktivitet i höst, säger Ulrika Lindmark, chef för Analys och Värdering på Newsec.
Publicerad den 29 Augusti 2014
Ulrika Lindmark. Bild: Newsec
Ulrika Lindmark.

Newsecs analysavdelning följer självklart utvecklingen på fastighetsmarknaden noga. Och man ser tecken på en kraftig intensifiering på transaktionsmarknaden det kommande halvåret.

- Vi kan konstatera att omsättningen är tillbaka på nivåer som vi inte sett sedan åren före krisen 2008, och det finns inga tecken på en avmattning snarare tvärtom. Vi ser ett ökat intresse och en ökad aktivitet inte minst från utländska aktörer som nu inte bara är intresserade av att köpa fastigheter här, utan som är inne konkret i Due Diligence-processer. Framförallt är det ett stort intresse från amerikanska aktörer, säger Ulrika Lindmark, chef för Analys och Värdering på Newsec.

Höstupplagan av Newsec Property Outlook med en djuplodande analys av marknaden kommer att publiceras i mitten av september.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige