Image

Newsec får stort förvaltningsuppdrag

FöRVALTNING Newsec får förvalta Patrizia Immobilien KAG Greaters bostadsbestånd i Haninge/Jordbro och Skärholmen. Beståndet består av 1 018 lägenheter om 94 000 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Februari 2010

Den tyska fonden köpte beståndet i slutet av december 2008.

- Självklart är vi glada för förtroendet från Patrizia. Vi ser fram emot utmaningen att tillsammans med vår kund utveckla beståndet vidare. I och med det nya uppdraget stärker vi vår position ytterligare på bostadsmarknaden i Stockholm, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Asset Management.

- När vi påbörjade vår upphandling valde vi att göra en genomlysning av marknaden. Vår utvärdering visade att Newsec Asset Management var bäst lämpad att bli vår nya partner. Newsec Asset Management har stor erfarenhet av internationella kunder och förvaltning av fonder. De har förutom sitt engagemang i kommersiella fastigheter även erfarenhet av förvaltning av bostäder. Vi ser fram emot en pålitlig och stabil relation, säger Dominik von Schaper, som är Fond Manager på Patrizia Immobilien KAG mbH.

Patrizia Immobilien KAG Greater Stockholm AB är ett dotterbolag till det tyska fastighetsbolaget Patrizia Immobilien KAG och äger 1018 lägenheter i Stor-Stockholm. Patrizia Immobilien KAG erbjuder fastighetsfonder till institutionella investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige