Image

NCC säljer till Genova

TRANSAKTIONER NCC Boende har slutit avtal om överlåtelse av fastigheten Luthagen 13:2 i Uppsala till Genova Fastigheter AB. Affären omfattar en förvaltningsfastighet där det gamla lärarseminariet är inrymt och överlåtelsen sker i form av en bolagstransaktion med ett underliggande fastighetsvärde på 100 miljoner kronor. Köpeskillingen för fastigheten erlades i samband med tillträdet som skedde den 29 juni 2009.
Publicerad den 31 Juli 2009

Den aktuella fastigheten Luthagen 13:2 har en tomtareal på cirka en hektar och är belägen väster om Uppsala centrum. På markområdet ligger idag sex byggnader, som uppfördes kring sekelskiftet 1900 och som nyttjats som utbildningslokaler, bland annat ligger Uppsalas gamla lärarseminarium på området. NCC säljer byggnaden med lärarseminariet men behåller ett par av de mindre husen samt parkmarken för utveckling av nya bostäder.

- Affären ligger helt i linje med NCC Boendes strategi att vara en fastighetsutvecklare för bostäder och att avyttra kvarvarande förvaltningsfastigheter. Därför har vi valt att sälja seminariebyggnaden till Genova Fastigheter AB som är ett bolag som har fastighetsförvaltning som sin kärnaffär, säger Fredrik Arpe, regionchef för NCC Boende.

NCC:s plan för området i övrigt är att bygga cirka 250 nya lägenheter i kvarterets yttre delar och öppna upp den gamla skolträdgården mitt i kvarteret som allmän park.

- Vår ambition är att ta tillvara de unika värden som fastighen i Luthagen inrymmer och utveckla nya attraktiva bostadskvarter i harmoni med den gamla fina kulturmiljön som parkområdet erbjuder, säger Fredrik Arpe.

- Vi är mycket nöjda med vårt förvärv i Uppsala då det väl kompletterar vår befintliga portfölj med högkvalitativa fastigheter på tillväxtorter med stabila kassaflöden, säger Mikael Bile Genova Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige