Image

NCC får uppdrag värt 330 miljoner kronor

BYGG NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga ett kraftvärmeverk i utkanten av Helsingborg. Uppdragsgivare är kommunala Öresundskraft och projektet genomförs i partnering. NCC:s ordervärde är cirka 330 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Maj 2010

Det nya kraftvärmeverket, med namnet Filbornaverket, blir en klimatsmart sopförbränningsanläggning som ska producera både fjärrvärme och el.

Bygget av Filbornaverket kommer att starta i mitten av juni och verket ska kunna tas i drift i december 2012. NCC:s uppdrag omfattar alla bygg- och markarbeten samt tillfartsvägar.

Öresundskraft har utgått ifrån fyra kriterier i valet av entreprenör. Det är pris och erfarenhet men också föreslagen organisation och partneringupplägg. Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift.

Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

NCC har tidigare byggt kraftvärmeverk i bland annat Malmö, Kalmar, Linköping och Göteborg.

NCC kommer i genomsnitt att sysselsätta 70-80 personer i projektet inklusive underentreprenörer.

Orderregistrering sker i det andra kvartalet 2010.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige