Image

NCC får bygguppdrag värt 270 miljoner

Bygg NCC har fått i uppdrag att bygga 123 bostäder på Busholmen i södra Helsingfors för cirka 270 miljoner kronor. Kunden är Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå (ATT) och projektet orderregistreras fjärde kvartalet 2012.
Publicerad den 18 December 2012

Busholmen är ett av Helsingfors stads större utvecklingsområden som integreras till att bli en del av innerstaden. Vid mitten av 2020-talet räknar man med att Busholmen har cirka 16 000 invånare och att det finns omkring 6 000 arbetsplatser.
- I det kvarter som nu ska påbörjas förverkligar ATT tillsammans med NCC en ny typ av bostadsproduktion. Bland de sinsemellan likadana bostäderna kan man också välja en bostadstyp som inte inkluderar en parkeringsplats. Det innebär i praktiken att endast parkeringsplatsernas användare står för dess kostnader, berättar ATT:s verkställande direktör Sisko Marjamaa.
- Det är stimulerande att få vara med att bygga en helt ny stadsdel ända från början. För tillfället har vi totalt tio byggen i gång, säger NCC:s direktör för bostadsbyggande, NCC Construction Finland, Matti Aho.
Byggandet påbörjas omedelbart och beräknas vara klart i september 2014.

NCC har, inklusive det nya avtalet, totalt 750 bostäder som är under byggnation för ATT, varav 517 kommer att ligga på Busholmen.

Projektet orderregisteras i affärsområdet NCC Construction Finland i det fjärde kvartalet 2012.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige