Image

NCC får byggorder i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC ska bygga andra etappen av den avfallsbaserade energiproduktionsanläggningen Amager Bakke i Köpenhamn. Det sker på uppdrag av ARC - I/S Amager Ressource center. Ordern uppgår till 276 miljoner kronor och registreras i tredje kvartalet 2013.
Publicerad den 9 Augusti 2013
Amager Bakke. Bild: BIG tegnestue
Amager Bakke.

NCC:s arbete består av betong- och jordarbeten till en processanläggning där avfallet ska omvandlas till energi samt till ett kontor för ARC-anställda som driver anläggningen.

NCC fick i januari i år entreprenaden till den större delen av den första etappen av energiproduktionsanläggning Amager Bakke, som bland annat omfattade pålning, uppförande av nya silos samt mark- och betongarbete. Den nya ordern innebär att NCC utför allt jord- och betongarbete i byggandet av Amager Bakke.

Amager Bakke, som ligger på Amager i Köpenhamn, är en modern energiproduktionsanläggning för avfall i kombination med en återvinningsstation, som kommer drivas med miljöanpassad teknologi. Anläggningen ersätter den nuvarande anläggningen som är 40 år gammal.

Planeringen av arbetet för andra etappen beräknas starta efter sommaren och i september börjar betongarbetet. De första delarna av arbetet med andra etappen ska vara klara i slutet av oktober 2014 och anläggningen Amager Bakke planeras att driftsättas sommaren 2017.

Projektet orderregisteras i affärsområdet NCC Construction Danmark.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige