Image

NCC bygger stort sportcentrum i Sigtuna

BYGG NCC Construction Sverige bygger en ny multisporthall på Prästängen i Sigtuna. Med den nya hallen vill kommunen göra det möjligt att utveckla idrottsverksamheten. Den 8 000 kvadratmeter stora sporthallen är bland annat anpassad för tennis, innebandy och budosport. Uppdragsgivare är Sigtuna kommun och ordern är värd cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 14 September 2009

Det nya sportcentret kommer att innehålla en stor hall som även kan användas till större möten och events, och därutöver en hall med fyra tennisbanor samt en budohall. NCC har tidigare uppfört liknande byggnader i Sigtuna och Uppsala.

– NCC bygger enligt höga energikrav för att hallen ska få en så låg energiförbrukning som möjligt. En god isolering och fuktsäkra konstruktioner bidrar bland annat till det, säger Lars-Erik Einerman, affärschef på NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen.

Den tidigare idrottsplatsen; Sigtuna IP blir en skolidrottsplats och där byggs även nya bostäder i småskalig bebyggelse.

– Vi bygger en modern och flexibel anläggning. Det blir ett riktigt lyft för idrottsrörelsen i kommunen. Sigtuna stad och landsbyggd växer och det behövs en ordentlig idrottsanläggning i Sigtuna säger Håkan Carlsson, projekt- och kontorschef på Komfast i Sigtuna kommun.

Arbetet har startat och byggnaden beräknas stå klar i september 2010. Totalt sysselsätter projektet cirka 20 NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige