Image

NCC bygger parkeringshus utanför Lund

BYGG NCC bygger ett nytt parkeringshus för 750 bilar i det växande området Brunnshög nordöst om Lund. Parkeringsplatserna kommer att hyras av Sony Ericsson som är den största arbetsgivaren i Brunnshög. Uppdragsgivare är Lund Kommuns Parkerings AB, och ordern är värd 54 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Oktober 2008

Brunnshög är ett av Lunds mest expansiva områden just nu. Många kunskapsintensiva företag inom IT, farmakologi och livsmedel förväntas etablera sig här. Sony Ericsson är det största företaget i området med en personalstyrka på cirka 3 500 personer och kommer att hyra flertalet av platserna i kommunens nya parkeringshus.

- Kommunen har beslutat att ta huvudmannaskapet för planering, utformning och produktion av parkeringshus i Brunnshög för att samordna det med företagsetablering och stadsplanering av det nya området, säger Torsten Davidson, rådgivande ingenjör och byggherreombud för Lunds kommuns Parkerings AB.

Tanken är att Brunnshög ska uppfylla kraven för långsiktig hållbarhet där påverkan på miljön ska bli så liten som möjligt och att sådana lösningar byggs in i den nya stadsdelen.

Parkeringshuset i Brunnshög byggs i tre plan och har plats för 750 bilar. Det är det femte p-huset som NCC bygger åt Lunds kommun. Byggarbetena påbörjas i november 2008 och beräknas vara färdiga i september 2009. Som mest är ett 15-tal personer sysselsatta i projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige