Image

NCC bygger OPS-badhus

BYGG NCC Construction Sverige och dotterbolaget Anjobygg bygger badhuset Tyresö Aquarena. Byggherre är Tagehus AB och arbetet utförs i så kallad OPS, offentlig-privat samverkan. Här innebär den bland annat att Tyresö kommun hyr badhuset och driften i 30 år. Ordern är värd 142 miljoner kronor.
Publicerad den 8 September 2010

I fredags togs första spadtaget för den nya simhallen. Anläggningen ägs av Tagehus dotterbolag Tagebad, hyrs av Tyresö kommun och drivs av Medley.

Ett sätt för stat och kommun att minska sina risker vid stora investeringar är att ingå så kallad offentlig-privat samverkan, OPS. Modellen innebär att privata företag investerar i projekt som traditionellt har bekostats med skattemedel.

- Just nu bygger vi även en bad- och friskvårdsanläggning i ett OPS-projekt i Sollefteå, säger Stefan Valdusson, projektutvecklingschef på Anjobygg.

NCC och Tagehus har utvecklat badhuset utifrån Leisure Jones AB:s koncept Aquarena. NCC bygger i samarbete med Anjobygg; dotterbolag till NCC och ett ledande byggföretag inom badhus och reningsverk för vatten och avlopp. Arbetet startar i september 2010 och beräknas vara klar hösten 2012. Totalt sysselsätts 50 personer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige