Image

NCC bygger miljöklassade bostäder i Täby

BYGG NCC Construction Sverige bygger 69 lägenheter i Täby på uppdrag av SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening. De klassas enligt \"Miljöklassad byggnad\" - ett nationellt system som betygsätter innemiljö, energi, material och kemiska ämnen i nya bostäder och lokaler. Energibehovet beräknas bara bli hälften av Boverket byggregler för nyproduktion.
Ordern är värd 93 miljoner kronor.
Publicerad den 27 April 2010

NCC bygger de 69 lägenheterna i fyra sjuvåningshus i Viggbyholm i Täby. De blir lågenergihus, vilket i detta projekt innebär att energianvändning högst får uppgå till 55 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är hälften av Boverkets byggregler på max 110 kWh/m2 och år.

Byggnaderna miljöklassas enligt \"Miljöklassad byggnad\" som stat och näringsliv utvecklat tillsammans i ByggaBoDialogen. Tre områden bedöms: energianvändning, innemiljöns kvalitet, till exempel ljudnivå och luftkvalitet, och miljöanpassade val av material och kemiska ämnen.

- Miljöklassningssystemet hjälper fastighetsägare att spara energi, pengar, minska klimatpåverkan och förbättra boendemiljön. Förhoppnings bidrar vår kunskap och vårt engagemang för klassningen till att göra SKB:s nya bostäder ännu bättre, säger Mats Hellberg, affärschef, NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Sedan 1999 har NCC varit en av 44 aktörer i ByggaBoDialogen, ett unikt samarbete mellan regering, kommuner och ledande aktörer i bygg- och bostadsbranschen för en hållbar bygg- och fastighetsutveckling. Det har lett till \"Miljöklassad byggnad\" - ett enkelt hjälpmedel till en rimlig kostnad för fastighetsägare. De förvaltas idag av en intresseförening med samma namn.

Arbetet startar i juni med markarbeten. Bostäderna beräknas klara i måndasskiftet november/december 2011. Totalt sysselsätts 40 personer varav 20 är NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige