Image

Moskva och Istanbul hetaste städerna

RAPPORTER Enligt rapporten Emerging Trends, som släpptes under årets MIPIM, är det fastighetsmarknaderna i Moskva och Istanbul man ska satsa på.
Publicerad den 17 Mars 2008

I rapporten framgår att Moskva och Istanbul toppar listan över mest intressanta städer både vad gäller investeringar och fastighetsutvecklingsprojekt. Därefter kommer två klättrare, Hamburg och München och Paris som tidigare har toppat listan har halkat ner på femte plats.

Men det stora raset stod London för. London som under flera år betraktats som en av de allra bästa städerna att investera i föll i årets rapport ner till en femtonde plats vad gäller investeringar och en trettonde plats för fastighetsutvecklingsprojekt. Som anledning till fallet nämns bland annat den finansiella oron, minskad privatkonsumtion, fallande huspriser och högre skuldsättning.
- Utan tvekan upplever hela Europa en skakigare tid i år än de senaste åren. Resultaten i Emerging Trends visar hur marknaderna i Europa har blivit mer globala och mer sårbara för ekonomiska skiftningar i andra delar av världen. Men det faktum att många av de som svarat i undersökningen fortfarande är positiva angående Europas marknader pekar på att fastigheter fortfarande bedöms som en säker tillgång. Vi ser många tecken på försiktig optimism, säger Richard Rosan, vd för ULI globalt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige