Image

Minskat resultat för JM

Bolag JM:s rörelseresultat minskade till 359 miljoner för årets tredje kvartal (395). - Efterfrågan på JM:s bostäder är fortsatt avvaktande samtidigt som intresset för våra projekt är stort, säger vd Johan Skoglund.
Publicerad den 29 Oktober 2012
Johan Skoglund. Bild: JM. Bild: JM
Johan Skoglund. Bild: JM.

Resultatet före skatt minskade till 342 miljoner kronor (380).

För niomånadersperioden uppgick resultatet före skatt till 968 miljoner kronor (974).

Antal sålda bostäder minskade till 1 892 (2 366) och produktionsstarterna minskade till 2 165 (2 856).

- Efterfrågan på JM:s bostäder är fortsatt avvaktande samtidigt som intresset för våra projekt är stort. Försäljningsprocessen tar längre tid i samband med det osäkra konjunkturläget och oron på den internationella finans¬marknaden. Efterfrågan i Stockholm har samtidigt för¬bättrats under inledningen av hösten. Vi ser också att våra försäljningsåtgärder ger positiv effekt för bokningen av nya bostäder, säger Johan Skoglund.

- Strukturellt gäller goda förutsättningar för vår affär bland annat med stor befolkningsökning på de marknader där vi är verksamma. Vi är offensivt positionerade med finansiell styrka och mycket god projektportfölj som löpande förädlas och förnyas samtidigt som vår starka balansräkning ger oss handlingsfrihet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige