Image

Mindre Heba satsar på nyproduktion

Bolag Hebas försäljningar har stärkt bolagets finanser och belåningsgraden är nu nere i 24,7 procent. Bolagets fokus ligger nu på investeringar i befintligt bestånd och nyproduktion i Stockholm.
Publicerad den 8 November 2011

Hyresintäkterna för det tredje kvartalet landade på 56,6 miljoner kronor (62,4). Minskningen beror på ett mindre bestånd.

Bruttoresultatet uppgår till 38,0 (42,0). Jämfört med föregående år har drifts- och underhållskostnaderna minskat.

Rörelseresultatet landar på 67,3 miljoner kronor (86,4). I detta ingår värdeförändringar på fastigheter med 32,0 miljoner kronor, att jämföra med 49,6 miljoner kronor samma period förra året.

Resultatet efter finansiella poster landade på 35,9 miljoner kronor (78,8). Resultatet tyngs av negativa värdeförändringar i räntederivat på -22,8 miljoner kronor (0,4).

- Turbulensen på finansmarknaden har inte påverkat Hebas möjligheter till finansiering, främst beroende på bolagets förhållandevis höga soliditet om 56,4 procent och den stabila kapitalbas som bolagets bostäder i Stockholm utgör, skriver vd Lennart Karlsson i vd-ordet.

Framöver kommer Heba att intensifiera sitt rot-program och fortsätta satsa på
nyproduktion i Stockholm. Investeringar har under kvartal tre gjorts i
form av förvärv av en projektfastighet i Råcksta omfattande 77 lägenheter
som färdigställs i december 2012. Vidare genomförs för närvarande rot-renovering
av 200 lägenheter vid Gullmarsplan, projektet genomförs i fyra etapper
varav den första blir klar i december 2011.

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige