Image

Miljöpartist ny bostadspolitiskt sakkunnig hos Hyresgästföreningen

Bolag I början av mars tillträder Thomas Martinsson tjänsten som bostadspolitiskt sakkunnig hos Hyresgästföreningen i västra Sverige. Thomas Martinsson har tidigare representerat Miljöpartiet som kommunalråd i Göteborg.
Publicerad den 17 Februari 2015
Thomas Martinsson blir ny sakkunnig på Hyresgästföreningen Bild: Hyresgästföreningen
Thomas Martinsson blir ny sakkunnig på Hyresgästföreningen

– Hyresgästföreningen arbetar för människors rätt till en bostad, goda livsmiljöer, skäliga hyror och stort inflytande. Det är i grunden en fråga om mänskliga rättigheter. Efter fyra år i SABO:s styrelse, sex år som ledamot i kommunala bostadsbolag och tolv års arbete för Göteborgs kommunstyrelse ser jag mycket fram emot att få fortsätta arbeta med rättighetsfrågor i en av våra viktigaste folkrörelser, säger Thomas Martinsson.

Redan i höstas aviserade Thomas Martinsson att han inte tänkt fortsätta som heltidspolitiker och vid årsskiftet lämnade han uppdragen som kommunalråd och ordförande i kulturnämnden i Göteborg. Även övriga politiska uppdrag har eller håller på att avvecklas. Däremot kommer han att behålla uppdraget som nämndeman vid Göteborgs tingsrätt.

Thomas, som i botten har en gymnasielärarutbildning i samhällskunskap och historia, har under sin tid som politiker bland annat engagerat sig i frågor som rör HBTQ-personers och funktionshindrades rättigheter.

Thomas, som är född 1969, efterträder Lennart Sjöstedt som efter 37 års tjänst inom Hyresgästföreningen går i pension i slutet av april.

– Vi är väldigt glada att vi funnit en så kompetent och erfaren efterträdare till Lennart Sjöstedt, säger Ulrika Abrahamsson, kommunikationschef hos Hyresgästföreningen i västra Sverige. Thomas Martinsson har ett brett kontaktnät och en gedigen erfarenhet av och kunskap om politik och samhälle.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige