Image
Björn Lindahl,
Björn Lindahl, Bild: Mengus

Mengus nya fond köper i Solna

Transaktioner Mengus förvärvar kontorsfastigheten Solna Sparrisen 2 från Mälö Fastigheter. Vakansen uppgår till cirka 35 procent.
Publicerad den 4 Februari 2020

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar den delvis vakanta kontorsfastigheten Sparrisen 2 till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 305 miljoner kronor. Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus. Strategin är densamma som i de framgångsrika föregångarna, det vill säga Stockholm/kontor/value-add.

Fastigheten Sparrisen 2 som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand och har direktaccess till tunnelbanestation. Total uthyrningsbar area är cirka 12 700 kvadratmeter. Vakansen uppgår idag till cirka 35 procent och resterande ytor hyrs av ett tiotal hyresgäster med Unilabs och Team Olmed som de största.

– Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling och har en jättepotential, säger Björn Lindahl, senior partner på Mengus.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY