Image
Anders Österberg.
Anders Österberg. Bild: Naomi Grossman

Markanvisningar för 1 105 nya bostäder i Stockholm

Bostäder På exploateringsnämndens sammanträde den 8 juni beslutade det rödgröna styret att markanvisa 1 105 bostäder, varav 550 blir hyresrätter. – Jag är glad att vi kan hålla tempot uppe. Stadens markanvisningar är viktiga för att hålla igång bostadsbyggandet och för att vi steg för steg ska kunna bygga bort bostadsbristen och trångboddheten i Stockholm, säger Anders Österberg (S), exploateringsnämndens ordförande.
Publicerad den 9 Juni 2023

På exploateringsnämndens sammanträde den 8 juni beslutade det rödgröna styret bland annat om följande markanvisningar:

500 nya bostäder längs Finlandsgatan i Akalla och Husby, där planering pågår för att utveckla området med ny bebyggelse. Det aktuella ärendet är en markanvisning med en jämn fördelning mellan hyresrätter och bostadsrätter. Inom projekt Finlandsgatan som helhet har markanvisning skett till totalt åtta byggaktörer för att möjliggöra utveckling av drygt 2 000 bostäder, skola, idrottshall, förskola och lokaler för handel och kontor.

Till Björnmossevägen i Kälvesta markanvisas runt 160 hyresrätter i Stockholmshus, 80 vanliga hyresrätter och 45 radhus i bostadsrätt, vilket totalt innebär 285 nya bostäder. Stockholmshusen syftar bland annat till att erbjuda bostäder med lägre hyror. Markanvisningen innebär ett större utbud av olika typer av boenden och boendestorlekar i området.

På platsen där SL tidigare haft en bussdepå markanvisas 100 bostadsrätter. Marken är idag instängslad industrimark som staden kommer att sanera. Utbyggnaden av området innebär att en väsentlig del av utvecklingsplanerna för västra Kungsholmen kan fullföljas.

Längs Ålgrytevägen i Bredäng, som är en del av fokusområdet Skärholmen, har antalet bostäder ökat från cirka 115 till cirka 199 bostäder i tre punkthus. Bostäderna är inflyttningsklara i höst och det är nu klart att en del av bostäderna kommer att bli hyresrätter.

I korsningen Loviselundsvägen/Stallpojksbacken intill Hässelby gårds bollplan markanvisas 40-60 bostäder. Projektet kommer bidra till att ge ett välbehövligt tillskott av lägenheter i området samt öka tryggheten för såväl idrottsutövare som kringboende.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige