Image

Lulebo storinvesterar under 2017

Bolag Lulebos försäljningar ger nu utrymme för investeringar på 679 miljoner kronor under 2017.
Publicerad den 19 December 2016
Anna-Stina Nordmark Nilsson. Bild: Lulebo
Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Investeringsramen rymmer nybyggnation, fortsatta renoveringar och en engångssatsning om 250 miljoner kronor för underhåll.

Satsningen på 250 miljoner kronor för underhåll är en engångssatsning för att ta igen en del underhåll som inte ryms inom bolagets nivåer för hyresintäkterna.

Beslutet innebär att Lulebo fortsätter renovera i en hög takt och att renoveringarna fortskrider på Stadsön i Gammelstad, och på Porsön och Mjölkudden.

- Det är mycket glädjande att som styrelseordförande för Lulebo få lämna dessa besked, konstaterar Lulebo styrelseordförande Emma Engelmark och fortsätter:

- Det är stora investeringar för Lulebo och det kräver löpande riskutvärdering. Därför kommer varje enskild etapp att tas till styrelsen för beslut. Intentionen är dock att renoveringarna ska genomföras.

Emma Engelmark menar att Lulebos försäljningar är grunden till att bolaget nu får möjlighet att satsa rekordstora belopp på renoveringar och underhåll. Och hon ser också andra positiva yttringar.

- Som ett resultat av försäljningarna ser vi en ny omdanande bostadsmarknad i Luleå med nya aktörer och fler som vill bygga och utveckla Luleå kommun.

Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson är glad över styrelsens beslut.
- Det är mycket glädjande och bra att de här besluten har tagits. Samtidigt är det stora utmaningar för oss att klara av att genomföra den möjlighet som styrelsen har gett oss.

Utöver stora satsningar på renoveringar och underhåll bygger Lulebo även nytt. Just nu två trygghetsboenden, ett på Bergnäset och ett på Mjölkudden.

- På Bergnäset är vi i full gång med markarbeten för det nya trygghetsboendet vi ska bygga där. Det blir två sexvåningshus med totalt 120 lägenheter och inflyttning under 2018, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

- Och under första kvartalet 2017 kommer vi att erbjuda 80 lägenheter till uthyrning i trygghetsboendet vi bygger på Mjölkudden. Där räknar vi med inflyttning i juli 2017.
Lulebos ägardirektiv anger att bolaget ska bygga 1000 nya lägenheter under perioden 2014-2023 och Anna-Stina Nordmark Nilsson ser positivt på Lulebos framtid.

- Det är en bra plan som vi har på bordet nu gällande Lulebos utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige