Image
Spritfabriken i Eslöv.
Spritfabriken i Eslöv. Bild: Link Arkitektur

Link Arkitektur gör kontor och bostäder av spritfabrik

Bygg/Arkitektur Link Arkitektur har valt ut som arkitekt för att omvandla Eslövs gamla spritfabrik till attraktiva bostäder och kontorslokaler.
Publicerad den 30 November 2020

Eslövs kommunala bostadsbolag, Ebo, bedömde Link Arkitektur som bäst lämpade att utföra uppdraget och arkitektkontoret har även fått uppdraget som generalkonsult i en förnyad konkurrensutsättning inom det befintliga ramavtalet.

– Spritfabriken är ett mycket speciellt projekt eftersom det handlar om att bevara en del av Eslövs historia, och samtidigt få byggnaden att fungera utifrån dagens behov, krav och förväntningar. Det var viktigt att vi hittade en arkitektbyrå som ser möjligheterna i detta, och som brinner för utmaningen i att förena historien med framtiden. Det här uppdraget kräver såväl engagemang och erfarenhet, som förmågan att förverkliga visioner, säger Kristina Forslund, vd, Eslövs Bostads AB.

Spritfabriken, som ligger i centrala Eslöv, består av ett flertal gamla tegelbyggnader som tillsammans bildar en varierande och spännande helhet. Här ska industrikaraktären bevaras och lägenheterna skifta i storlek och utformning. Det planeras för 40–50 bostäder om 1–4 rum och kök med hög standard. I tillägg planeras det för en ombyggnad med kontorslokaler, där modern arkitektur harmoniserar med den ursprungliga.

Marius Lorentzen ansvarar för nybyggnadsdelen och Alexandra Adriani ansvarar för ombyggnadsdelen i projektet:
– Spritfabriken har en enorm potential och vi ser fram emot att nyttja vår expertis inom cirkulär arkitektur för att skapa bostäder och kontorslokaler av en unik karaktär med hög standard, säger Alexandra Adriani på Link Arkitektur.

I Link Arkitekturs team ingår även Tyréns som byggnadsantikvarie och konstruktör samt Sydväst som landskapsarkitekt. Projektet går nu in i programhandlingsskede och inflyttning planeras till år 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY