Image

Lidingö bäst i Stockholm

RAPPORTER Lidingö toppar Fastighetsägarna Stockholms årliga undersökning om fastighetsföretagarklimatet. Gotland återfinns på en klar sista plats.
Publicerad den 11 November 2009

De allra flesta kommuner har i årets undersökning förbättrat sitt index. Årets undersökning visar att fastighetsägarnas syn på det regionala näringslivsklimatet är tillbaka på samma nivå som rekordåret 2007.

Generellt är fastighetsägarna nöjda med de allmänna kommunikationerna, näringslivsklimatet, möjligheter till goda investeringar och lönsam fastighetsförvaltning samt kontakterna med tjänstemän i kommunerna. Det finns dock fortfarande stark kritik mot att handläggningstiderna är för långa, att hantering av bygg- och planärenden inte fungerar smidigt och att det inte råder konkurrens på lika villkor mellan privata och kommunala bolag.

- Jag ser förstaplatsen som ett gott betyg till både politiker och tjänstemän i vår långsiktiga strävan att förbättra servicen till och dialogen med fastighetsägarna. Fastighetsägare är viktiga aktörer i Lidingö, säger Paul Lindquist (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidingö stad.

För Gotland ser det dock långt ifrån lika positivt ut.
- Kritiken från fastighetsägarna på Gotland är omfattande och tydlig på områden där kommunen tjänstemän och politiker kan påverka förutsättningarna för fastighetsföretagandet. Vi kommer därför i vår fortsatta dialog med Gotlands kommun att särskilt trycka på de områden där kommunens service sviktar, säger Fastighetsägarna Stockholms näringspolitiske chef Henrik Tufvesson.

Fastighetsägarindex Stockholm 2009
1. Lidingö 119
2. Sollentuna 116
3. Solna 116
4. Sundbyberg 115
5. Täby 115
6. Haninge 113
7. Nacka 113
8. Huddinge 108
9. Södertälje 108
10. Stockholm 107
11. Gotland 96

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige