Image
Fastigheten Sothönan 1 Eslöv.
Fastigheten Sothönan 1 Eslöv. Bild: Lantmännen Fastigheter

Lantmännen Fastigheter förvärvar fastighet i Eslöv

Transaktioner Lantmännen Fastigheter förvärvar en lager- och kontorsfastighet belägen på Berga industriområde, i Eslöv. Säljare är Skånes Företagsservice och genom förvärvet möjliggör Lantmännen expansion på orten.
Publicerad den 7 Juni 2024

Lantmännen Fastigheter, ett av Sveriges större fastighetsbolag med cirka 150 fastigheter på 80 orter, har förvärvat fastigheten Sothönan 1 i Eslöv från Skånes Företagsservice. Fastigheten är en lager- och kontorsfastighet med en lokalyta om cirka 14 000 kvadratmeter belägen på Berga industriområde i Eslöv. Samtliga lokaler är uthyrda. En tredjedel av fastighetens markareal är idag obebyggd, vilket ger utrymme för framtida utveckling.

Fastigheten säljs genom bolagsförsäljning till ett underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor. I värdet inkluderas den obebyggda marken.

Lantmännen Fastigheter ser förvärvet som en strategisk möjlighet att stärka närvaron i Eslöv. Bolaget äger sedan tidigare ett antal fastigheter i området och ser nu fram emot att välkomna hyresgästerna i Sothönan 1 till sin förvaltning.
– Vi är mycket glada över förvärvet och ser fram emot att utveckla vår verksamhet i Eslöv. Den nya fastigheten ligger i samma område som Lantmännens utsädesanläggning och möjliggör därmed expansion i området, säger Petter Melin, regionchef på Lantmännen Fastigheter.
– Det är bra tajmning för oss att sälja fastigheten och det känns mycket tryggt för våra hyresgäster att köparen är Lantmännen Fastigheter, säger Ulrika Andersson, vd för Skånes Företagsservice.

Utöver utsädesanläggningen äger Lantmännen Fastigheter sedan tidigare en handelsfastighet i Eslöv där bland annat Byggmax och Granngården har verksamhet.

Säljarens kommersiella rådgivare var Zelvio, legala rådgivare var Cirio Advokatbyrå. Köparens legala rådgivare var AG Advokat.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Lantmännen Fastigheter ingår i Lantmännen, ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska lantbrukare med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. Lantmännen Fastigheter är ett av Sveriges större fastighetsbolag med cirka 150 fastigheter på 80 orter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som kontor, butiker, verkstäder, produktionslokaler och lager. Tillsammans med våra kunder skapar vi värde genom förvaltning, förädling och aktivt arbete med fastighetsportföljen.

Läs mer om Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige