Image

Landstinget Västernorrland outsourcar

Bolag Landstinget Västernorrland genomför en outsourcing av hela sin fastighetsdrift. Bravida får det tekniska driftuppdraget till samtliga sjukhus och vårdcentraler i Västernorrlands län.
Publicerad den 22 Mars 2011

– Tillsammans med Bravida kommer vi att effektivisera vår verksamhet och vi behåller en hög servicekvalitet. Det unika med den här upphandlingen är våra höga ambitioner vad gäller energiarbetet, och det har Bravida svarat väldigt bra på. Det känns tryggt med en driftentreprenör som har erfarenhet av energioptimering i speciella och krävande fastigheter som landstingen och sjukvården har, säger Per-Erik Bergman, fastighetsingenjör, Landstinget Västernorrland.

Bravida kommer att ansvara för sjukhusen i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Dessutom ingår fastighetsdrift av exempelvis vårdcentraler och folkhögskolor inom landstinget.

– Vårt driftavtal för Landstinget Västernorrlands fastigheter är mycket viktigt för Bravidas strategiska satsning på service. Vår kompetens inom energioptimering tillför våra servicekunder stort värde i arbetet med att effektivisera driften av fastigheter. Landstinget ställer höga krav på sin servicepartner och jag är mycket stolt att de valt Bravida i konkurrens med ett flertal mycket kompetenta konkurrenter, säger Kurt Waltersson, regionchef Bravida TSM.

Den 15 juni byter cirka 70 anställda från Landstinget Västernorrland arbetsgivare och Bravida tar över ansvaret. Avtalet löper över fyra år med option på ytterligare två år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige