Image

Kungsleden säljer sista hotellfastigheten

Transaktioner Kungsleden säljer två fastigheter i Täby för 130 miljoner kronor och fortsätter därmed att renodla sitt fastighetsbestånd i enlighet med den lagda strategin och säljplanen. I och med försäljningen lämnar man helt hotellsegmentet.
Publicerad den 20 Oktober 2014
Åkerby 12. Bild: Kungsleden
Åkerby 12.

Fastigheterna Åkerby 4 och 12 ligger i Täby utanför Stockholm och huserar idag Täby Park Hotell, en del av hotellkedjan Best Western Hotel. Den uthyrningsbara arean uppgår till 13 600 kvadratmeter och frånträde kommer att ske i december.

Försäljningspriset ligger i nivå med det bokförda värdet.

- Vårt intensiva arbete med att renodla Kungsledens fastighetsportfölj fortsätter i och med försäljningen av dessa icke strategiska fastigheter. Vår långsiktiga plan är att investera i fastigheter i prioriterade tillväxtmarknader med inriktning på främst kontor, men även industri/lager och handel. I och med försäljningen av dessa två fastigheter lämnar vi hotellsegmentet, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

JLL har varit säljaren rådgivare i affären.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY