Image
Fastighetsprojektet Eden i Hyllie är Kungsledens första Symbiotic Building.
Fastighetsprojektet Eden i Hyllie är Kungsledens första Symbiotic Building. Bild: Kungsleden

Kungsleden kombinerar avancerad teknik med natur och hälsa i Hyllie

Bygg/Arkitektur Fastighetsprojektet Eden i Hyllie är Kungsledens första Symbiotic Building och blir en av Europas mest innovativa fastigheter inriktad på hälsa och välbefinnande. Kungsleden inleder nu ett samarbete med kommunikationsoperatören Via Europa som kommer att leverera världsledande teknologi till projektet.
Publicerad den 10 November 2020

I ett nytt fastighetsprojekt i Malmö utvecklar Kungsleden konceptet Symbiotic Building där hälsa, natur, service och intelligens samverkar för att skapa välbefinnande och kreativitet för hyresgästerna. Eden i Hyllie kommer att utrustas med den senaste tekniken för snabb och säker kommunikation och med operativsystemet Brikks för att underlätta vardagslivet i fastigheten.

– Kungsleden sitter i förarsätet i utvecklingen av intelligent kommunikationsteknik i kontorsfastigheter och det här är ett omfattande samarbete där vi tar fram ett ekosystem av olika tjänster och tjänsteleverantörer via en öppen marknadsplats där varje företag och medarbetare i fastigheten själv skapar sin egen unika, individanpassade portal med ett personligt service- och tjänsteutbud som automatiskt följer med användaren och underlättar i vardagen, säger Jonas Birgersson styrelseordförande på Via Europa.

Med Brikks kommer fastighetens system och tjänster, allt i från energiförbrukning, värme och avfallsförbrukning till catering, kemtvätt och bokning av träningspass, vara samlat på ett ställe. Förvaltningen kan på det sättet styra fastigheten från en annan plats samtidigt som hyresgästerna kan ta del av service- och tjänsteutbudet på ett enkelt och användarvänligt sätt.

– Det här samarbetet är en hörnsten i utvecklingen av vår Symbiotic Building, Eden. Vi skapar en plats där välbefinnande och kreativitet står i centrum och för att lyckas med det krävs digitala lösningar som förenklar vardagen. Tekniken ska inte ersätta den mänskliga interaktionen utan vara ett komplement som underlättar arbetet och gör det möjligt att lägga tid på rätt saker, säger Tina Lindh som är affärsutvecklare på Kungsleden.

Förutom intelligent teknik kommer fastigheten få ett högklassigt serviceutbud i samarbete med QuickOffice. Fastigheten byggs med flera naturnära element där till exempel gemensamma ytor får egna klimatzoner som skiftar med årstiderna. Fastigheten kommer certifieras enligt Leed och Well v2. Eden kommer att stå öppet för inflyttning under hösten 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY