Image

Kungsleden hyr ut 1 600 kvadratmeter i Lund

Uthyrning Kungsleden hyr ut 1 600 kvadratmeter i fastigheten Studentkåren 7 i Lund till Lunds universitet som behöver logi till sina studenter.
Publicerad den 27 Oktober 2014
Kungsleden hyr ut i Studentkåren 7 i Lund. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr ut i Studentkåren 7 i Lund.

Bostadsbristen för studenter vid landets större universitetsstäder gör att lärosätena aktivt försöker hjälpa studenter att hitta bostad, inte minst de med liten eller ingen anknytning till Sverige. Fastighetens läge nära universitetet samt utformningen med enskilda rum gör den idealisk för ändamålet.

Kungsleden, som köpte fastighetens kommersiella delar av AF Bostäder i somras, renoverar nu två korridorer samt de kök som tillhör hotellkorridorerna för att passa Lunds Universitets behov.

- Lunds Universitet är en viktig institution i Lund och därför känns det extra roligt att kunna hjälpa dem uppfylla delar av sina lokalbehov, framför allt med tanke på svårigheten för studenter att hitta bostad. Dessutom ser vi ett stort intresse för fastigheten i stort och vi hoppas kunna teckna fler hyresavtal inom kort, säger Kristina Borgström, fastighetsförvaltare på Kungsleden.

Utöver Studentkåren 7 äger Kungsleden ytterligare tre fastigheter i Lund och den totala uthyrningsbara ytan för samtliga fastigheter är 36 370 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige