Image

Kungsleden får kreditbetyg och upprättar MTN-program

Ekonomi/Finansiering Kungsleden har för första gången erhållit ett omdöme från ratinginstitutet Moody´s - Ba1 med ”Positive Outlook”. Bolaget upprättar ett MTN-program med rambelopp om fem miljarder kronor.
Publicerad den 25 September 2017
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Enligt omdömet från Moody´s kan kreditbetyget komma att höjas till Investment Grade förutsatt att Kungsledens belåningsgrad långsiktigt inte överstiger 50 procent samt att andelen säkerställd upplåning minskar.

Kungsleden har från 2013 successivt reducerat den finansiella risken i bolaget i syfte att skapa stabila förutsättningar för att framgångsrikt genomföra den nya affärsstrategin som omfattar förvärv av strategiska fastighetstillgångar och värdehöjande investeringar i befintligt fastighetsbestånd. Som ett led i detta arbete beslutade styrelsen i juni att justera det finansiella målet för belåningsgraden till ett riktvärde om 50 procent. I dagsläget uppgår Kungsledens belåningsgrad till cirka 50 procent.

Den förbättrade finansiella ställningen och det nya kreditbetyget gör det möjligt för Kungsleden att öka sin andel kapitalmarknadsfinansiering genom emissioner av obligationer utan att behöva ställa säkerhet. Kungsleden vill strategiskt öka sin marknadsupplåning i syfte att ytterligare diversifiera sin finansiering, öka andelen upplåning utan säkerhet och förlänga den genomsnittliga kapitalbindningen.

I linje med finansieringsstrategin har Kungsleden upprättat ett MTN-program. Programmet underlättar Kungsledens tillgång till kapitalmarknaden genom att ledtiden mellan beslut och emission blir kortare och den administrativa hanteringen av upplåningen förenklas.

- Kungsleden har idag en stark finansiell position, vilket bekräftas av kreditbetyget från Moody´s. Med ratingen och MTN-programmet på plats ska vi öka andelen icke säkerställd upplåning via kapitalmarknaden. Målet är självklart att erhålla Investment Grade betyg, något som skulle ge oss en ännu större bas av kreditinvesterare och ytterligare förbättrad access till kapitalmarknaden, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige