Image
Venns kontor Karlstad.
Venns kontor Karlstad. Bild: Venn

Konsultkoncernen Venn Group i konkurs

Bolag Moderbolaget är i konkurs och nästan alla dotterbolag med dem meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Våren har inneburit ett rejält stålbad för hela koncernen men två bolag fördelade på tre kontor har tagit sig igenom prövningarna och är redo att ta verksamheten vidare skriver bolaget.
Publicerad den 10 Juni 2024

Kontoren i Åmål och Karlstad samt projektledning Stockholm står som överlevare när konsultkoncernen Venns moderbolag går i konkurs. Bolaget startades 2019 och gick bra fram till och med 2023 som enligt bolaget blev ett skakigt år, precis som inledningen av 2024.

Strategiska felbedömningar i en tudelad marknad tog hårt på koncernen och i maj lämnade flera dotterbolag in en konkursansökan, tätt följt av moderbolaget. Men Venn har överlevt och två av bolagen står starkt på andra sidan krisen, hjälpta av stadiga uppdrag, god kassa och starkt ledarskap står det vidare i bolagets pressmeddelande. Utan moderbolag och systerbolag är det de som nu utgör Venn.
– Hubbarna i Åmål och Karlstad var bland de allra första som startade och vi har haft förmånen av god lönsamhet och nöjda kunder sedan dess, säger Per Josefsson som är vd i Åmål och Karlstad.

– Det har också gått bra för oss projektledare i Stockholm, det är jag glad och stolt över, säger Camilla Lagerstedt, vd för projektledarna i Stockholm.
– Vi tar Venn vidare i Stockholm, med de individer, den kultur, de kompetenser och tjänster som definierar oss. Efter detta elddop behöver vi ändå en nystart. Vi kommer därför se över namn och logo för oss projektledare i Stockholm.

– Det här är liksom inte vad vi såg framför oss, säger Linus Masimov, medgrundare till Venn, som lämnade bolaget för tre år sedan.
– Det har varit en omtumlande månad med långa och känslosamma samtal med gamla kollegor. Samtidigt blir jag hänförd av den kämparglöd och optimism jag mött, även från de som varit tvungna att sluta. Vi lyckades verkligen samla ihop ett gäng riktigt bra människor. Mitt i allt finns det också en ljusglimt att det efter den här berg-och-dalbanan finns grupper av eldsjälar kvar i verksamheten som på var sitt håll tar över.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige