Image

Klöverns första rapport efter Dagonaffären

Bolag Intäkterna ökade med 19 procent och förvaltningsresultatet med 1 procent. Klövern presenterar nu sin första rapport efter Dagonförvärvet, som genomfördes 2 mars.
Publicerad den 17 April 2012

Det är alltså bara en månad med Dagons resultat som ingår i siffrorna för det första kvartalet som Klövern presenterar nu.

Intäkterna ökade med 19 procent till 399 miljoner kronor (334). Analytikerna hade enligt SIX räknat med 407 miljoner kronor.

Driftöverskottet ökade med 27 procent till 242 miljoner kronor (199).

Förvaltningsresultatet ökade med 1 procent till 98 miljoner kronor (97). Här hade analytikerna räknat med 84 miljoner kronor.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 53 miljoner kronor (112) och värdeförändringar på derivat till 91 miljoner kronor (65).

Periodens resultat uppgick till 175 miljoner kronor (199).

I och med förvärvet av Dagon ökar Klöverns vakanta yta till nära 500 000 kvadratmeter.

- Målsättningen är att halvera den vakansen inom fem år. Det kommer visserligen att krävas en del investeringar som leder till stigande hyresvärden. Men framför allt kommer det att krävas ett stort engagemang av medarbetarna för att vi ska kunna uppnå målet, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige