Image
Rutger Arnhult, vd för Klövern.
Rutger Arnhult, vd för Klövern. Bild: Klövern

Klövern köper in sig i Alm Equity-projekt

Transaktioner Klövern och Alm Equity utvecklar tillsammans 1000 bostäder i Kista Square Garden.
Publicerad den 5 December 2019

Klövern och Alm Equity har tecknat ett avtal i syfte att gemensamt utveckla fastigheten Skalholt 1 i centrala Kista. Ambitionen är att bidra till förverkligandet av en levande stadsdel som rymmer såväl boende och arbetsplatser som kultur, caféer och restauranger samt närservice.

Avtalet innebär skapandet av ett joint venture som är innehavare av tomträtten till fastigheten Skalholt 1. Klöverns ägarandel i det gemensamt ägda bolaget kommer att vara 49,9 procent. Alm Equity och Klövern kommer att gemensamt driva genomförandet av projektet Kista Square Garden på tomträtten i nära samarbete med Stockholms stad. Enligt den nuvarande utvecklingsplanen uppskattas den totala investeringsvolymen till cirka 800 miljoner kronor.

Tillsammans ska parterna utveckla och förvalta drygt 1 000 bostäder på platsen samt kommersiella ytor om cirka 12 000 kvadratmeter. Bostäderna kan användas för long-stay, bostadsrätter, ägarlägenheter samt hyresrätter. Utgångspunkten är dock att parterna i första hand gemensamt ska äga och förvalta de färdigställda lägenheterna och lokalerna. Planen tillåter även att en del av bostadsytan byggs och hyrs ut som hotellrum. De kommersiella ytorna kommer att innefatta matkoncept, upplevelser, service och plats för arbete. När projektet är färdigställt väntas det i förvaltning generera ett årligt driftnetto om cirka 110 miljoner kronor och ha ett marknadsvärde om cirka 2 500 miljoner kronor.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att inleda ett samarbete med Klövern för utvecklingen av fastigheten man har kommit att älska. Med Klöverns starka lokalkännedom kompletterar vi varandra mycket väl i projektet. Tillsammans ska vi göra Kista till en ännu bättre plats där fritid möter arbetsliv i ett levande område. Inte minst ger fler bostäder i relation till kontor en annan samhällelig struktur, vilket både ökar platsens attraktivitet och minskar resorna mellan bostad och arbete, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity.

– Projektet är en naturlig satsning i linje med Tobin Properties och Klöverns stadsutvecklingsambitioner, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.
Klövern förvärvar sin ägarandel i det samägda bolaget för en köpeskilling om 355 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 750 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bankerna ser vilken stark ägare vi har"

Bolag Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar om månaderna som vd för två bostadsbjässar under pandemin, den senaste rekryteringen och hur han ser på framtiden för bolagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY