– Vi har i dag en låg belåningsgrad på cirka 42 procent vilket är en bra bit under taket på 65 procent enligt våra finansiella riskbegränsningar. Vi har sedan tidigare en stark balansräkning med en stor kassa från noteringen. Sammantaget innebär det att vi har ett betydande utrymme för förvärv och investeringar. Genom att använda balansräkningen fullt ut i stället för att gå till kapitalmarknaden skapar vi aktieägarvärde, säger Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo.
Krediterna utgörs av tre- till femårig refinansiering om 1 500 MSEK avseende existerande låneavtal; en säkerställd kreditfacilitet om cirka 780 MSEK på befintliga fastigheter som bolaget kan dra på under en treårsperiod samt 800 MSEK, varav 400 MSEK kan nyttjas i samband med framtida förvärv och 400 MSEK som en revolverande kreditfacilitet. Den årliga löftesprovisionen för krediter som inte används är väsentligt lägre än Klarabos faktiska lånemarginal.
Krediterna erhålls till en fast räntemarginal till en lägre marginal än Klarabos nuvarande vilket innebär att den genomsnittliga räntemarginalen sjunker och kreditbindningstiden ökar mot vad som redovisats i bokslutskommunikén för 2021.
Skulle hela låneutrymmet på existerande fastigheter utnyttjas hamnar belåningsgraden på drygt 52 procent.
– Dagens kreditavtal med tre olika banker ser jag som ett bevis för våra goda bankrelationer, säger Andreas Morfiadakis.
Uthyrning H&M-ägda Cos stänger sin butik i Göteborg.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.