Image

KF Fastigheter säljer för kvarts miljard

TRANSAKTIONER KF Fastigheter säljer två fastigheter i Växjö. Köpare är ett dotterbolag till Corem och köpeskillingen uppgår till cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Februari 2008

Skälet till försäljningen är att fastigheterna inte passar in i KF Fastigheters portföljstrategi där satsningar på utvecklings- och detaljhandelsfastigheter prioriteras.

Detta är en process som pågått sedan början av 2000-talet.

Köpare är ett dotterbolag till börsnoterade Corem Property Group AB vars affärsinriktning är logistik- och industrifastigheter. Köpeskillingen uppgår till knappt 250 miljoner kronor.

- Lagerfastigheter var tidigare en stor del av KF Fastigheters innehav. Nu får vi ytterligare resurser att satsa på utveckling och nyetablering av detaljhandelsfastigheter, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

För genomförandet av försäljningen har KF Fastigheter anlitat Colliers International. Hyresgäster i fastigheten Grevaryd 1:64, som ligger i Lammhult, är i dag Biltema och Sydved. Hyresgäst i Lådan 1, som ligger i Växjö, är Coop Sverige som har sin terminal för dagligvaror. Totalt omfattar de båda fastigheterna drygt 57 000 kvadratmeter uthyrbar yta.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige