Image

KF Fastigheter köper handelsfastighet i Malmö

TRANSAKTIONER KF Fastigheter köper en handelsfastighet vid Jägersro Center i Malmö och satsar därmed ytterligare på ett av Malmös starkaste handelsområden.
Publicerad den 19 December 2008

sKF Fastigheter har träffat avtal om förvärv av Hästdroskan 4 i Malmö. Säljare är Karyd Fastigheter AB.

Fastigheten, som ligger i direkt anslutning till Jägersro Center, omfattar cirka 6 200 kvadratmeter tomtyta och cirka 2 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta för handelsändamål.

Hyresgäster är bland andra Jysk och Flügger Färg. Jägersro Center ägs av KF Fastigheter och har 5,3 miljoner besökare per år och en omsättning på 930 miljoner kronor.

– Köpet innebär att vi fortsätter att utveckla våra fastigheter i Jägersro, som är ett av Malmös starkaste handelsområden med mycket bra kommunikationer och många arbetsplatser i närheten, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Jägersro Center ligger i företagsområdet Fosieby, i östra delen av Malmö. Fosieby är Malmös största arbetsplatsområde, med fler än 200 små och medelstora handels- och industriföretag. Kommunikationerna är goda, med omedelbar närhet till Malmös inre och yttre Ringväg samt Ystadsvägen (E65).

Catella Corporate Finance Malmö var säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige