Image

(KD): Riv kontorshuset på Klarabergsgatan

STADSUTVECKLING I och med att Citybanans uppgång är planerad till Vasagatan föreligger det inte längre något direkt skäl att riva kontorsfastigheten i hörnet Klarabergsgatan och Klara Västra kyrkogata. Men Erik Slottner (KD) menar att huset borde rivas i alla fall.
Publicerad den 27 April 2010

- En rivning av kontorshuset på Klarabergsgatan är inget hot utan en möjlighet att framhäva Stockholms skönhet. Passa på att lyfta fram Klara kyrka i dagljuset och gör södra sidan av Klarabergsgatan trevligare. Det finns ingen anledning till att behålla detta hus oavsett om det blir en uppgång eller ej, säger Erik Slottner (KD), vice gruppledare och ersättare i exploateringsnämnden.

Rivningen av kontorshuset på Klarabergsgatan, byggt 1959, var ursprungligen tänkt att ge plats för en uppgång från Citybanan. Nu står det alltmer klart att platsen inte behövs för en uppgång. Och enligt Skönhetsrådet har huset höga kulturvärden.

Erik Slottner förespråkar ändå en rivning.

- Klara kyrka och några få fastigheter runtom kyrkan är det enda som minner om hur kvarteren bakom kontorshuset såg ut innan Klararivningarna på 1950- och 60-talen. Varför inte få mer ljus på kyrkogården och låta området bli trivsammare, säger Erik Slottner (KD).

I dag är fastigheten utrymd.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige