Image

Karlström & Holm säljer Paradiset – efter 70 år

Transaktioner Karlström & Holm Holding har ägt fastigheterna Paradiset 19 och 21 på västra Kungsholmen i Stockholm i 70 år. Nu säljer man. Den nya ägaren planerar att omvandla fastigheterna till bostäder.
Publicerad den 7 April 2011

Fastigheterna Paradiset 19 och Paradiset 21 ligger på Nordenflychtsvägen 62–64 på västra Kungsholmen i Stockholm. Fastigheterna består i dag av cirka 9 700 kvadratmeter lokaler och har varit i familjen Karlströms ägo under mer än 70 år.

Köpare är Pardes Holding, som ägs av Negroni Management och en grupp investerare.
– Det känns tryggt att efter så lång innehavstid nu lämna över stafettpinnen till Negroni och deras samarbetspartners. Det är dags för en ny generation att ta vid och det är många spännande affärsmöjligheter som erbjuds i expansiva västra Kungsholmen, säger Hans Karlström på Karlström & Holm Holding.

De nya ägarna planerar att omvandla industri- och kontorsfastigheterna till bostäder.
– Vi är oerhört glada att få till stånd denna affär och ser fram emot att ta till vara på de möjligheter som området erbjuder och utveckla fastigheterna, säger Erik Karlin, styrelseordförande i Pardes Holding och Negroni Management.

Jones Lang Lasalle har varit rådgivare till Karlström & Holm Holding i transaktionen. Ebab har varit köparens rådgivare.

Varken köpare eller säljare vill uppge köpeskilling.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige