Image
Kamux hyr nästan 5 000 kvadratmeter i Bäckebol, Göteborg.
Kamux hyr nästan 5 000 kvadratmeter i Bäckebol, Göteborg. Bild: CBRE

Kamux största etablering i Sverige

Uthyrning Bäckebol Fastighets AB har med hjälp av CBRE hyrt ut 4 983 kvadratmeter på Transportgatan 49 på Hisingen i Göteborg till det börsnoterade finska bilhandelsbolaget Kamux. Det blir Kamux största etablering i Sverige.
Publicerad den 15 Januari 2021
Oscar Sandén. Bild: CBRE
Oscar Sandén.

Kamux är specialiserade på att köpa och sälja begagnade bilar.

Fastigheten ägs av Bäckebol Fastighets AB. Fastigheten skall nu genomgå ett omfattande renoveringsarbete för att bli en modern bilanläggning.

Oscar Sandén, Head of External Retail på CBRE:
– Jag är glad att Kamux funnit väl belägna lokaler för sin expansion i Göteborg och att fastighetsägaren får en bra och långsiktig hyresgäst. Jag tackar alla parter för ett bra samarbete och passar på att önska Kamux lycka till med nya verksamheten.

Leif Brandel, styrelseordförande i Bäckebol Fastighets AB.
– Vi gläder oss mycket åt att få samarbeta med ett sådant här framgångsrikt finsk börsbolag som har 78 anläggningar i Finland, Sverige och Tyskland varav 21 i Sverige. Koncernens omsättningen uppgick 2019 till 659 miljoner Euro varav 1,7 miljarder SEK i Sverige. Affären har möjliggjorts av CBRE:s globala nätverk samt Oscar Sandéns och Bengt Axelssons skickliga och otröttliga insatser.

Lokalerna ligger i Hisings Kärra, i ett välbesökt industriområde med bra kommunikationer och fastigheten har ett utmärkt skyltläge mot E6. Kamux har två befintliga butiker inom 60-70 kilometers avstånd, en i Borås och en i Varberg, vilket är fördelaktigt logistiskt sett. Renoveringen av lokalerna förväntas vara klara i maj och då planerar Kamux att slå upp portarna till megabutiken

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige