Image
Sebastian Harung.
Sebastian Harung. Bild: Kameo

Kameo når miljard-milstolpe

Ekonomi/Finansiering I slutet av september nådde Kameo, som erbjuder direktinvesteringar i fastighetslån, över 1 miljard kronor i lånevolym för 2021. Tillväxten för bolaget har därmed tagit rejäl fart.
Publicerad den 6 Oktober 2021

Sedan starten 2014, har Kameos investerare lånat ut närmare 1,9 miljarder kronor till fastighetsprojekt fördelat på 500 lån. I slutet av september 2021 nåddes en lånevolym på över en miljard hittills i år.

– Det här bekräftar behovet och efterfrågan av andra finansieringskällor än banken för att kunna bygga, säger Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo. Jag är stolt och glad över vår tillväxt och att vi redan förmedlat över 1 miljard SEK i år. Vår modell fyller en viktig funktion på marknaden genom att fler får möjlighet till finansiering samtidigt som småsparare ges möjligheten att kunna investera i fastighetsprojekt de tror på. Med över 30 000 investerare på vår plattform i Skandinavien ser vi ett enormt intresse för investeringar i fastighetsprojekt med säkerhet.

Kameo i siffror
• Total utlåning: 1,9 miljarder SEK
• Utlånat hittills 2021: 1 miljard SEK
• Snittränta sedan start: 9 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY