Image
Sebastian Harung.

"Vi har mycket spännande på gång"

Bolag Fintechbolaget Kameo sammanför investerare och växande företag, främst i fastighetsbranschen. Företagets vd och grundare Sebastian Harung berättar för Fastighetssverige om allt som händer hos dem nu.


Sebastian Harung.

Kameo har nått sin första miljard

Bolag Fintechbolaget Kameo har nått viktig milstolpe – sedan starten har man nu hjälpt fastighetsutvecklare med finansiering för en miljard kronor från skandinaviska småsparare. Dessutom har man precis fyllt Nordens största crowdfundinglån någonsin.


Jacob Ohlin, kreditanalytiker Kameo.

Kameo ser möjligheter i sviktande konjunktur

Bolag Sen Kameo såg dagens ljus i Sverige 2016 har marknaden för crowdfunding-baserade lån vuxit. För Fastighetssverige berättar de varför Kameo - och branschen - sitter i en bra position inför kommande konjunkturavmattning.


"En vacker dag kanske någon har finansierat sin egen bostad"

Bolag Hos Kameo kan den som vill vara med och lösa bostadsbristen. Genom att erbjuda privatpersoner att låna ut pengar till fastighetsutvecklare möjliggör de byggprojekt:
”Vi har bara börjat”, säger Vanja Eriksson, vd för bolaget i Sverige.


Svenskt crowdlendingbolag satsar i Norge

Bolag Kameo blir den första svenska crowdfundingplattformen att förmedla lån till andra länder i Norden. Det innebär att svenska småsparare nu kan investera på flera marknader och ta del i nordiska fastighetsprojekt. Först ut är ett bostadsprojekt i Oslo.